Pages

Pimpinlah daku ke arah Kebenaran Ya Ilahi

Sunday, January 1, 2012

.:: 1.1. 2012 Hari Ungu! ::.


Kenapa saya cakap hari ini hari Ungu??
...........................................................
  1. Kerana, masa jalan ke bandar hari ini dengan kawan, ramai sangat pakai baju warna Ungu..(ingatkan saya dengan dia saja yang matching colour)..(^_~)v
  2. Kerana, kebetulan tadi saya beli sesuatu juga berwarna Ungu...
  3. Kerana, Hari ini ialah hari Ungu bagi saya..sebab saya suka warna ini!..(^_~)v..hehehe
Sejak bila saya suka Ungu??
............................................
  1. Sejak saya mula mengenal apa itu warna Ungu yang sebenar...
  2. Sejak saya perasan, banyak barang-barang serta baju saya berwarna Ungu...
  3. Sejak itulah saya suka Ungu....(^_~)v...
 Walaupun begitu, saya tetap tidak akan menukar nama pena "Wardah Biru" kepada "Wardah Ungu"..sebab saya rasa sudah sebati dengan nama pena ini...lagipun, Biru tetap dihati, Ungu tetapi dijiwai...

Maksud warna Biru dan Ungu??
..............................................


Warna Biru melambangkan kejujuran dan kemuliaan, selain melambangkan emosi dan perasaan seorang lelaki.Biru Muda pula dikaitkan dengan perasaan kasih sayang serta melambangkan kelembutan hati seorang wanita.

Warna Ungu pula melambangkan sifat kewanitaan dan keibuan serta warna yang menenangkan jiwa..juga dianggap warna yang romantik...(^_^).



p/s: Entry ini saya taip tidak ada kena-mengena dengan sesiapa sama ada yang suka ataupun tidak..
      Maksud setiap warna tidak semestinya betul..tapi bagi saya macam itulah...:)



4 comments:

Tulip_ Ungu said...

salam perkenalan ukhti.. :)
ana pn minat ungu..^_^

..Wardah Biru.. said...

salam perkenalan tulip_ungu...:)
dah agak ukhti tulip_ungu minat warna nie..hihihi..
saya sudah follow juga tulip_biru...sahabat ukhti kan??

Tulip_ Ungu said...

hihi..yup, tulip biru sahabat sy di unimas.. :) ukhti ni orang mana ye? o ye ada fb x?=)

..Wardah Biru.. said...

unimas??saya ada kenal seorg kakak yg study di unimas..dia ambil medic..
fb??ada...tapi mcm mana nk bagi link kat sini...tak pun nanti saya yg add fb ukhti tulip_ungu ya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...